By אליזבט קיי on חמישי, ינואר 02, 2020
Category: בלוג החממה של אליזבט

כיצד מתחיל הטיפול?

כמטפלת שהיא גם אמא, אני מזדהה עם הדאגות של הורים שמנסים להחליט כיצד הכי טוב לעזור לילדיהם. הורים רבים אינם בטוחים באיזה סוג טיפול לבחור לילדם ומי הכי יעזור להם. ישנן אפשרויות רבות שאתם כהורים יכולים לבחור בהן בכדי לעזור לכם למצוא את המטפל/ת המתאים/ה לילדך. ראשית, רופא הילדים של הילד או רופא המשפחה יכולים לעזור לכם למצוא מטפלים מומלצים באזור או להציע אפשרויות שיתאימו לילד שלכם. מורה או איש צוות מהצהרון העובד על בסיס יומיומי עם הילד יכול להמליץ ​​על מטפל או על מרכז בקרבת מקום. יש הורים שבוחרים את סוג הטיפול שמרגיש נכון לילדם ורק אז הם מוצאים מטפל/ת מתאים בתחום זה.

ברגע שיש לך שם של מטפל/ת איך אתם מתחילים?

השלב הראשון הוא שיחת הטלפון הראשונית. זו ההזדמנות לדבר עם המטפל/ת ולברר על השיטות בהן הם משתמשים בטיפול. בשיחה ראשונית זו תוכלו לומר כמה מילים על ילדכם, גילם, האתגרים הכלליים שלו, כך שתוכלו לשאול את המטפל/ת אם זה סוג העבודה שהוא/היא עושה וקבוצת הגיל המתאימה לטיפול הספציפי שלהם. זה גם הזמן לשאול את הפרטים המעשיים. היכן ממוקמת הקליניקה? כמה זמן כל מפגש טיפולי ומה המחיר? האם יש כרגע משבצות זמן זמינות שמתאימות לנו?

כעת יהיו לכם את הפרטים הבסיסיים ובנוסף שוחחת מספר דקות בטלפון עם המטפל/ת, כך שתוכלו לקבל את הרושם הראשוני לגבי המטפל/ת. בשלב זה אין צורך לקבל החלטות ותוכלו לחזור למטפל/ת בהמשך כדי להזמין את פגישתכם הראשונה. המפגש הראשון יתקיים בקליניקה לטיפול עם ההורים והמטפל/ת ויהווה הזדמנות עבורכם להכיר יותר את המטפל/ת וגם הזדמנות עבור המטפל/ת לקחת את ההיסטוריה של הילד. המשיכו להתעדכן בבלוג הבא שלי בו אדון במה לצפות בפגישה הראשונה. 

Leave Comments